Aktuell valpkull

Vi väntar valpar den 24/4 med levernas kring den 19/6.

SE VCh Eve’s INK Riddle Me This ”Gissa” är nu parad med SE U(u)Ch NUCh Moonstruck Hazelnut ”Pix”. Vi hoppas på bruna och svarta valpar med förutsättningar för både utställning och arbete i skog och mark.

Vi träffade Pix när vi var på kennel Moonstruck för att plocka ut Jens nya valp Imma. Pix är pappa till Imma och var där på besök för att vi skulle få träffa honom. Han är en jättetrevlig och härlig brun hane med bra storlek och stomme. Han har bra pälskvalite och en härlig brun färg. Om jag skulle önska något vore det ett något ädlare huvud då han har något grov skallbas. Den kullen Imma kommer ur är jämn och fin och vi är mer än nöjda med vår vackra lilla prinsessa som redan visat framfötterna i utställningsringen med flera BIR, BIG och BIS-placeringar i valpklass.

Gissa är en härlig tik efter min egen Klura, hon är tik i fjärde generation efter min första flat Tuva. Hon kommer ur en mycket stark tiklinje med starka psyken och arbetsegenskaper. Jag har även fött upp hennes pappa Nino som också han är en arbetsmyra. Båda Gissas föräldrar är duktiga arbetshundar med sund exteriör. Gissa själv är en tik av bra storlek med mycket vackert huvud och uttryck. Hon rör sig härlig drive. Det jag skulle önska på henne är lite mer stomme. Gissa tog snabbt sitt championat i viltspår och har cert och 2:a bästa tik på utställning trots att hon är sparsamt utställd.

 

 

 

 

Vi fick 12 svarta valpar den 6/2!

E: Eve’s INK Nine Inch Nails “Nino”

U: LP I SEVCH Eve’s INK Private Eye “Klura”

Nino  på utställning med matte Karin.

Nino på utställning med matte Karin.

Nino och husse Jonas. tränar.

Nino och husse Jonas tränar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För fler bilder klicka här!

 

Nu när det var dags för Klura att få sin sista kull, så har jag letat efter det där lilla extra till henne. Jag har tittat på hanar både i Sverige och ute i Europa. Det jag letat efter är en arbetsvillig hane med fin exteriör som också gärna fick bära bruna anlag. Tillslut föll valet på en hane jag känner väl och har följ nära hela tiden. Nino har allt det jag sökt i en hane- Han är snygg, med ett fantastiskt huvud och stor arbetskapacitet. Nino använd på både apporteringsjakter och som stöthund. Han är spontan på allt vilt och har apporterat så väl skammad gås som räv utan problem. Säger husse Jonas att det finns vilt som ska in så tar Nino in det!

Nino är runt 60 cm hög, har ett vackert huvud, en tilltalande helhet med stark topline, fina vinklar och en härlig drive.  Det är en pigg herre med ett mjukt härligt sätt. Nino har en mycket spännande stamtavla där han på tiksidan stammar på helt engelska linjer och hans pappa stammar på starka svenska linjer.

Klura

Klura

Klura med en stor trut.

Klura med en stor trut.

Klura är av lite mindre modell ca: 56 cm och har ett vackert huvud med mörka ögon. Hon har en sund exteriör utan några överdrifter åt något håll. Klura är en härlig tik som aldrig säger nej när det är jobb på gång. Hon är ett litet energiknippen men utan stress och med bra ”av-knapp”. Inne ser man inte mycket av henne, men kommer bössan eller spårselen fram så finns det hur mycket som helst att hämta i henne.

Klura har en kull sedan tidigare som jag är väldigt nöjd med. Valparna därifrån har visat framtassarna i många olika discipliner. Kullen har genomgått ”Jaktlig avkommebeskrivning” med fantastiska resultat. De av valparna som har hunnit genomgå mentalbeskrivning har också gjort det med mycket fina resultat. Flera har också gått viltspår med fina resultat. Det har ställts ut och tävlats i Rallylydnad. Två av valparna ur förra kullen har gått på export till Sydafrika och därifrån har det varit bla BIR-vinster på utställning och lydnadsvinster.  Exteriört är de som sin mor av lite mindre modell med mycket vackra huvuden, mörka ögon och sund exteriör.

 

 Eve´s INK Nine Inch Nails NORDUCH
Kvicksans Handsome Hero
KBH V-07 SE U(U)CH NORD V-08 FI JV-06 C.I.E
Black Mica’s That’s Enough
SE U(U)CH FI UCH Almanza Hot Passion
 Flat Garden’s Dorothea XV NO V-96 NORD UCH INT UCH NO LCH
Coalport Country Man
NORD UCH Belsud Brown Margo
LPI SE VCH
Eve’s INK Private Eye
SE VCH SE UCH NO UCH
Comics New Blue Style
SE VCH NORD UCH INT UCH
Inkwells Final Guess
SE VCH FI UCH NORD UCH INT UCH
Comics Blue Charm
SE VCH
Black Mariners Ragtime Belle
SE U(U)CH LPI NO UCH
Almanza Better Late Than Never
SE VCH LPII Kartegårdens Dancing Eve
Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: