Thea

SE VCH Eve´s INK Eightball

”Thea”

E: NORDUCH Kvicksans Handsome Hero
U: Flat Gardens Dorothea XV

Samägd med Ulrika Ådemark

Thea ck

theauts

 

 

 

 

 

 

 

theaand

thea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thea är en väldigt härlig tik med både exteriör och huvud på rätta stället.

Meriter:
Utställning: flera Ck och bästa tikplaceringar
Jakt: 3 Nkl
Viltspår: 2*Hp Champion

 

Matte Ulrikas egna ord om Thea:

”Thea kom till oss i Maj- 2014 då förra ägaren inte längre hade möjlighet att ha kvar henne och då var hon 2½ år. Vi hade eg inte alls planerat att skaffa hund igen, eftersom valp-tiden tar mycket tid, och vår arbetssituation inte tillät en hundvalp i vårt liv just nu. Men första mötet med Thea var magiskt, en förtrollande svart skönhet som stal våra hjärtan direkt! Vi blev erbjudna av Ann Andersson, Theas uppfödare, att samäga Thea med henne. Och efter en hel del funderande om det var praktiskt möjligt i vårt liv just nu, så slog vi till, och vi har inte ångrat oss en sekund!  Både jag, Ulrika, och min man, David, är uppvuxna med hundar och jag har ägt två Flatcoated retrievers tidigare, så jag känner väl till rasen.

Thea är en fantastisk hund på alla vis, hon är en liten lady…eller varför inte en prinsessa ut i fingerspetsarna…men med dolda horn! Thea är en tuffing även om hon döljer det väl för omgivningen. Då vi har två barn i familjen är det A och O att Thea skulle funka i familjen, och något mer behagligt i familjelivet är svårt att hitta. Thea är fantastiskt snäll mot barnen i familjen, och älskar barn vart vi än är! Hon är mild och tolerant, nästan i överkant, så vi vuxna får hjälpas åt att freda henne mot barnen ibland, då hon inte säger ifrån alls. Inomhus är hon lugn och behaglig, och vill alltid vara med mitt i smeten. Hon är en hejare på att tigga, så det gäller att hålla koll på, speciellt det minsta barnet, som annars gärna stoppar till henne både en och två godsaker.

Thea är en tik med mycket *Will to please* Hon är en fantastisk apportör både med vilt och med dummies. Hon har ett mjukt och fint grepp vid hantering av vilt, och är en riktig finsmakare…änder och fasaner plockas hem först. Hon använder näsan bra i sökarbetet, älskar vattenarbetet och är även en hejare på viltspår, där hon plockade hem ett par Hederspris innan hon blev Viltspårschampion hösten 2014. Thea är lätt och behaglig att föra, och vill alltid göra sitt bästa. Jag och Thea har hunnit med två starter på B-prov med ett 3:e pris som bästa resultat, där hon brast på passiviteten, så det ska vi jobba vidare på. Målet år 2015 är ett 1:a pris på B-prov. Vi har startat på ett Working Test än så länge i Nybörjarklassen, men 87 p, trots en knallning då Thea-tösen blev lite ivrig. I år går vi upp i Öppenklass på WT, så nu tränar vi mycket linjetag, stopp-signaler och dirigeringar.

Thea är inte bara en väldigt trevlig familjehund och en duktig jakthund, hon är snygg också! När Thea kom till oss hade hon i stort sett aldrig blivit utställd, men sen hon kom till oss så har det blivit mer av den varan. Ett flertal Exellence, ett CK och ett Reserv-Cert, samt flera Bästa Tik-placeringar har hon kammat hem på denna korta tid sen vi fick henne!”

S34779/2008
Kvicksans Handsome Hero
S53408/2005
KBH V-07 SE U(U)CH NORD V-08
FI JV-06 C.I.E NO UCH
Black Mica’s That’s Enough
S26931/2004
NORD V-07 SE U(U)CH NO UCH
Branchalwood Aylancoll
S19996/2002
SE U(U)CH IE CH
Black Mica’s That’s For Sure
S19604/2001
SE U(U)CH FI UCH
Almanza Hot Passion
S15606/99
JWW-00 SE V-03 SE UCH FI UCH INT UCH
Almanza Sharp Shooter
S16872/96
SE V-99 SE U(U)CH FI UCH
Almanza Heavenly Connection
S65644/2007
Flat Garden’s Dorothea XV
N00390/94
NO V-96 NORD UCH INT UCH NO LCH
Coalport Country Man
KCSB1955CB
Heronsflight Go My Way To Lathkill
KCQ5216703Q04
Coalport Coral Skye
KCAB01309601
NORD UCH Belsud Brown Margo
KCSB2751CI Belsud Brown Guiness
KCX1762003X02
Dunctonwood Secret Song Of Belsud
Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: