Hem > Uncategorized > Vi väntar valpar kring den 24 april.

Vi väntar valpar kring den 24 april.

Gissa är nu bekräftad dräktig med ultraljud.

SE VCh Eve’s INK Riddle Me This ”Gissa” är nu parad med SE U(u)Ch NUCh Moonstruck Hazelnut ”Pix”. Vi hoppas på bruna och svarta valpar med förutsättningar för både utställning och arbete i skog och mark.

Vi träffade Pix när vi var på kennel Moonstruck för att plocka ut Jens nya valp Imma. Pix är pappa till Imma och var där på besök för att vi skulle få träffa honom. Han är en jättetrevlig och härlig brun hane med bra storlek och stomme. Han har bra pälskvalite och en härlig brun färg. Om jag skulle önska något vore det ett något ädlare huvud då han har något grov skallbas. Den kullen Imma kommer ur är jämn och fin och vi är mer än nöjda med vår vackra lilla prinsessa som redan visat framfötterna i utställningsringen med flera BIR, BIG och BIS-placeringar i valpklass.

Gissa är en härlig tik efter min egen Klura, hon är tik i fjärde generation efter min första flat Tuva. Hon kommer ur en mycket stark tiklinje med starka psyken och arbetsegenskaper. Jag har även fött upp hennes pappa Nino som också han är en arbetsmyra. Båda Gissas föräldrar är duktiga arbetshundar med sund exteriör. Gissa själv är en tik av bra storlek med mycket vackert huvud och uttryck. Hon rör sig härlig drive. Det jag skulle önska på henne är lite mer stomme. Gissa tog snabbt sitt championat i viltspår och har cert och 2:a bästa tik på utställning trots att hon är sparsamt utställd.

Stilstudie på Gissa i rörelse.

Vi tror kombinationen kommer ge svarta och ev bruna valpar med förutsättning  för både arbete och utställning. Jag kommer själv behålla en tik på foder alternativt halvfoder ur denna kombination.

Annonser
Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: